The Cube


The Cube is a ground-breaking structure and, of it's time, one of the tallest hybrid CLT developments in Europe. Designed to a complex geometry, the floors step and rotate around a central reinforced concrete core, ensuring maximum privacy for each apartment.

  • Location

    Wenlock Road, London

  • Architect

    Hawkins/Brown

  • Client

    Regal Homes

  • Sector

    Residential Development

  • Expertise

    Basements

  • Status

    Complete

Back To Projects

CROSS-LAMINATED TIMBER FEATURES
IN THE CRUCIFORM DESIGN OF THIS
RESIDENTIAL BUILDING

Stability of the building is provided by a central reinforced concrete core, supported off a raft foundation, with concrete flat slabs at the lowest levels and the timber frame bolting into the core above level one.

 

Located adjacent to Wenlock Basin, the building has a single storey basement, formed with secant piles and a concrete lining wall extending beyond the original retaining wall of the waterway, to maximise the basement area.